top of page

Çocuk Atölyeleri

Çiğdem Odabaşı ile Yaratıcı Okuma Atölyesi

10 Mart Pazar 13:00 -14:00

Kitap Adı: Aramızda Beyaz Bir Çizgi (Yazar: Çiğdem Kaplangı)

Grup: 7-8 Yaş  


Yaprak, Idım kentinde yaşayan bir ailenin kızıdır. Evlerinde sadece komşu Şık kentinin radyosu çektiği için, küçük kız, daha konuşmayı öğrenmeden Şıkça şarkılar söylemeye başlar. Bunu kimsenin bilmemesi gerekmektedir! Çünkü yüz yıl önce kopan "O benim taşım", "Bu benim dalım" kavgaları yüzünden, iki kentte yaşayanlar birbirine dargındır. Üstelik, aralarına çekilen beyaz çizgiyle kentler de insanlar da birbirinden ayrılmıştır.
Yaprak küçük bir hanımefendi olduğunda, zeytin ağaçlarının arasında dolaşmaya çıkar bir gün. Şıkça bir şarkı mırıldanarak gezindiği o gün, iki kentin kaderini değiştirecek bir dostluğun da başlayacağı çok güzel bir gün olacaktır...’

Atölyede ise; 

 

Büyüklerin dünyasında ne çok anlamsız yasak var. Ama çocukların sevgisi ve yaratıcı çözümleri, yasak ve sınır tanımayan birlikte olma arzusu bu yasaklarla mücadele edecek güçte. Bizim kitabımızın kahramanları da büyüklerin yasaklarına karşı yaratıcı çözümlerle ve sevgiyle sınırları kaldırmaya çalıştılar. Atölyemizde ise katılımcılarla oyun, yaratıcı düşünme, drama ve problem çözme teknikleri ile iki kentin sorunlarına empati kurarak birlikte çözüm üreteceğiz. Aramızda beyaz bir çizgiyi bambaşka görsellere dönüştürerek çözüm bulmak isteyen tüm 7-8 yaş okuyucuları atölyemize bekliyoruz.

Katılım Ücreti: 60 TL. (Küçük konuklarımıza, küçük ikramlarımız dahildir.)

Banu Bozdemir ile ÇOCUKLAR için FİLM OKUMA Atölyesi

28 Ocak Pazartesi 13:00 - 16:00

(Yaş: 7+)

Komşum Totoro / Tonari no Totoro (Hayao Miyazaki)

Sinema Yazarı Banu Bozdemir rehberliğinde yapılacak atölyede;

Genel hatlarıyla, "bir filmi doğru yorumlamak için nasıl izlemeliyiz"

konusu ele alındıktan sonra, hep birlikte film izlenecek ve sonrasında

film üzerine hep birlikte çözümleme yapılacaktır.

Katılım Ücreti: 60 TL.

Çisel Karacebe ile HAYVANLARIN DEĞERİ Atölyesi

24 Ocak Cuma 11:30-14:30

(Yaş: 8-12)

“Hayvanseverler özel bir insan türüdür; ruhu cömert, empati dolu, belki biraz duygusallığa meyilli ve en az bulutsuz bir gökyüzü kadar kocaman yürekli.” John Grogan

11.30-12.30

-Çocuklarla tanışma

-Hiçbir hayvan arkadaşları var mı? Evde, dışarıda, mahallede, tatilde herhangi bir hayvanla iletişim kurmuşlar mı? Nasıl bir deneyim? Birkaç duyguyla bu iletişimi açıklayabilirler mi? Duyguları tahtaya yaz.

--Hayvan nedir? İnsanlar için mi hayvanlar vardır yoksa, onlar da insanlar gibi, yeryüzünde yaşayan birer canlı mıdır? İnsanların hayvanlara nasıl davranması gerekir? Hayvanların da duyguları, alışkanlıkları, düşünceleri var mıdır?

- Güncel bir tartışma konusu üzerinden hayvanların hakları, duyguları üzerine düşünme: Adalarda faytonculukta kullanılan atlar ne hissediyordur? Onlara nasıl davranmalıyız? Sizce atların ulaşımda kullanılması uygun mu? Hayvanseverler kimdir, ne yaparlar?

-  Taklit Oyunu

Bir kağıda hayvan isimleri yazılır ve çocuklara çektirilir. Çocuklar taklit yoluyla hayvanları anlamaya çalışır. Konuşmak yok.

12.30-13.30

-Hikaye oyunu

Nasıl Oynanır: Bu oyunda amaç çocukla birlikte hikâye kurgulamaktır. Bunun için oyunu oynayacağımız çocuktan ilk önce yer, zaman ve bir kahraman seçmesi istenir. Çocuk “evde olsun”, “gece, yaz, kış olsun”, “kahramanı bir aslan olsun” diyebilir. Bundan sonra yetişkin bunların içinde yer aldığı bir hikaye başlatır. Çocuktan hikâyeyi dikkatli bir şekilde takip etmesi istenir. Hikâyenin sonunda konunun içinden bazı sorular sorulacağı, doğru cevaplar vermesi gerektiği söylenir. Yetişkin, çocuğun seçtiği yer, zaman ve kahraman le birlikte hikâyenin girişini yapar. “Bir varmış bir yokmuş mevsimlerden yazmış. Evde yaşayan bir aslan varmış” gibi. Daha sonra çocuk hikâyeyi devam ettirir. Zaman zaman yetişkin hikâyeyi zenginleştirecek (hayvanlara, yerlere isim verdirerek, yeni kahramanlar, renkler ekleyerek) katılımlarda bulunabilir. Belli bir yerden sonra hikâye sonlandırılır. Ve çocuğa hikaye ile ilgili sorular sorulur. Meselâ; hikâyede hayvanlar varsa onların sayısı, birden fazla çocuk varsa onların isimleri, kıyafet renkleri gibi sorular sorulabilir.

- Hayali olarak istedikleri herhangi bir dost oldukları bir hikaye yazma.  Bu hayvanın ne olmasını isterdiniz? Neden bu hayvanı seçtin, senin için özel bir önemi var mı?

13.30- 14.30

-Oyun: Gizli Kelime

5 hayvan düşün ve kağıda isimlerini yazmadan bu hayvanların özelliklerinden birini yaz, kağıdı yanındaki arkadaşına ver ve hayvanları tahmin etmesini iste.

-Hayali hikayelerinin resmini çizme.

Katılım Ücreti: 65 TL. (Kağıt, kalem ve boya gibi gerekli malzemeler ve küçük konuklarımıza, küçük ikramlarımız, fiyata dahildir.)

Ekin Köker ile Hikayeleştirme

(8-11 yaş)

 

29 Ocak Salı 15:30 - 17:00
30 Ocak Çarşamba 15
:30 - 17:00

2 Günlük Atölye...

Hikaye nasıl yazılır? Kendi hikayeni yaratmanın püf noktaları. Bir hikaye taslağı nasıl çıkartılır? Hayal etmek ve kendimizi tetiklemek için nelere ihtiyacımız var? Yazarken nelerde zorlanıyoruz? Sen de hayalini kağıda dökmeyi denemek istiyorsan ya da yazıyorum ama bazen çok zorlanıyorum diyorsan, aramıza hoşgeldin

Katılım Ücreti: 100 TL.

Hande Ömürlü ile Çocuk Yogası

30 Ocak Salı 11:00 - 11:45

Yoga bütünlük demek.
Beden zihin ruh ve nefesin uyumu ve bütünlüğü.
Çocuk yogasında oyunlarla hikayelerle ve yoga pozları uygulamalarıyla nefesi bedeni ve hisleri fark etmeye alan açılır.Hayal gücü ve yaratıcılığı besler.
Fiziksel bilişsel ve sosyal yönden bir çok gelişimi destekler.

Katılım Ücreti: 60 TL.

Çisel Karacebe ile ARKADAŞLIK Atölyesi

31 Ocak Salı 13:30 - 17:00

(Yaş: 8-12)

 

“Dostluğun kolları, birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur...” MONTAIGNE

Bu atölyede; oyun, hikaye yazma ve resim çizme gibi faaliyetlerle, çocukların “arkadaşlık” kavramı üzerine, eğlenerek düşünmesi ve sorgulaması, dolayısıyla bu kazanımın, bundan sonraki arkadaşlık ilişkilerine, olumlu bir dönüş sağlaması, amaçlanmaktadır.

 

Atölye Çizelgesi

11:00-12:00

-Tanışma

-Çocuklarla en yakın arkadaşları üzerine sohbet.

-Arkadaşlık kavramı üzerine düşünme ve sorgulama.

Bu bölümün amacı; Çocukları tanıyıp, onların düşünme, konuşma ve sorgulama becerilerine katkı sağlamak... 10 dk mola

12:00-13:00

-Hikaye yazımı: "En yakın arkadaşınla dilediğince bir gün geçirmek isteseydin ne yapardın, nereye giderdin?.." 

-Oyun: Çocukların arkadaşlık bağını kuvvetlendirmelerine katkı sağlayacak, kollektif şekilde uygulanan bir oyun...

 

Bu bölümün amacı; Çocukların yaratıcı becerilerini güçlendirmek ve oyun yoluyla çocukların birbirleriyle eğlenceli ve güçlü bir iletişim kurmalarını sağlamak...

13.00-13.30: Yemek Molası (Dileyen atölyede de kalabilir)

 

13.30-14.30

-Çocuklarla 'arkadaşlık' kavramı üzerine resim çizme. Bu; bir bölüm önce yazdıkları hikayeyi de resmetme olabilir, tamamen yeni bir hikayenin çizimini yapmak da... Çocukların tamamen özgür bir şekilde, kendi bireyselliklerini, sanatla buluşturacakları bir zaman dilimi...

Bu bölümün amacı; çocukların yaratıcı becerilerini güçlendirmek, renkler yoluyla arkadaşlığı nasıl ifade ettiklerini görmek ve anlamlandırmak...

 

FİNAL; Sürpriz bir şarkı eşliğinde, hep birlikte dans:)

 

Katılım Ücreti: 60 TL. (Kağıt, kalem ve boya gibi gerekli malzemeler ve küçük konuklarımıza, küçük ikramlarımız fiyata dahildir.)

Please reload

bottom of page